Tüm Makaleler,Bloglar, webigem Yazılım Şirketi

Blog Detay

Blog Images

BACK-END DEVELOPER

BACK-END DEVELOPER Ziyaret ettiğiniz her web sitesi iki bölüme ayrılır: Sayfalar ve içerikleri de dahil olmak üzere gördüğünüz şeyler ve görmediğiniz diğer her şey. Teknoloji dünyasında bu iki bileşene sırasıyla “ön uç” ve “arka uç” diyoruz. Bir web sitesinin hem ön hem de arka ucunu oluşturmak kolay değildir. Ön uç(front end) ve arka uç(back end) dediğimiz şeyler birbirine bağlıdır. Back End Developer Nedir? Web geliştirmede, bir arka uç geliştirici, bir web sitesinin veya web uygulamasının arka ucunu oluşturmaktan ve sürdürmekten sorumludur. Arka uç, tipik bir kullanıcının etkileşime girmediği tüm bileşenlerden oluşur; buna veritabanları, sunucular, uygulama mantığı ve API'ler dahildir. Arka uç geliştiriciler bu altyapıyı oluşturur ve bu bileşenlerin düzgün çalışmasını sağlamak için çalışır. Örneğin, bu blog gönderisini ele alın. Ekranınızda görüntülediğiniz şey ön uç, web sitesinin arayüzüdür. Metin, resimler vs. burada gördüğünüz her şey blogun ön ucunu oluşturur. Bu gönderinin metin ve görüntü dosyaları, renklerin, yazı tiplerinin ve boyutlandırmanın nasıl göründüğünü belirleyen dosyalar gibi web sunucusundaki bir veritabanında depolanır. Siz bu web sayfasını görüntülemek istediğinizde sunucu isteği kabul eder, gerekli tüm dosyaları veritabanından toplar, bunları web sayfası dosyalarına derler ve ardından bu dosyaları tarayıcınıza gönderir. İşte bunları sağlayan arka uç yani back end kısmıdır.

BACK-END DEVELOPER Ziyaret ettiğiniz her web sitesi iki bölüme ayrılır: Sayfalar ve içerikleri de dahil olmak üzere gördüğünüz şeyler ve görmediğiniz diğer her şey. Teknoloji dünyasında bu iki bileşene sırasıyla “ön uç” ve “arka uç” diyoruz. Bir web sitesinin hem ön hem de arka ucunu oluşturmak kolay değildir. Ön uç(front end) ve arka uç(back end) dediğimiz şeyler birbirine bağlıdır.

Bir Back End Geliştiricisi Ne Yapar? Arka uç geliştiriciler, bir uygulamayı çalıştıran arka ucu oluşturur, bakımını yapar ve hata ayıklar. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu birçok göreve ayrılabilecek oldukça büyük bir sorumluluktur. Şirkete bağlı olarak, bir back end developer aşağıdakilerin bir kısmından, çoğundan veya hepsinden sorumlu olacaktır. Bunlar: Uygulamanın belirtilen gereksinimlerini karşılayacak sistem ve süreçlerin geliştirilmesi Veri depolama ve alma, organizasyon, yedeklemeler ve güvenlik dahil olmak üzere veritabanlarının bakımı Arka uç kodundaki hataları bulma ve düzeltme Şirketin entegre etmek için kullandığı tüm API'leri yönetme Verimliliği artırmak ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için performans optimizasyonu yapmak Kuruluş genelinde geliştiriciler tarafından yeniden kullanılabilecek kod kitaplıkları oluşturma ve sürdürme Uygulamanın arka ucunun genel mimarisini geliştirmeye yardımcı olmak Uygulamanın siber saldırılardan korunması Back End Developer Becerileri Arka uç geliştiriciler, sunucuları, veritabanlarını ve uygulama mantığını yönetmek için çalışmalarında çeşitli programlama dilleri kullanır. İşte en önemli olanlar diller şunlardır: Python Java PHP C++ JavaScript Bir back end developer ile çalışmak veya kendiniz back end developer olmak istiyorsanız bilmeniz gereken bazı temel becerileri öğrenmeli ve teknoloji geliştikçe kendinizi güncel tutmak, bildiğiniz back end dillerine yenisini eklemek günümüzde bir zorunluluk haline gelmiştir.